הלכות חג השבועות / עירוב תבשילין
א. כאשר יום טוב חל בערב שבת, ורוצה האדם לבשל או לאפות ביום טוב לצורך שבת, צריך לעשות 'עירוב תבשילין', כלומר, מכין תבשיל ופת בערב יום טוב לצורך השבת, והכנה זו מועילה להתיר לו להמשיך באפיה ובישול של כל מה שירצה ביום טוב עצמו, לצורך השבת.
ב. לכתחילה, יש להכין את אותם תבשיל ופת של 'עירוב תבשילין' בערב יום טוב, ולא קודם, אך בדיעבד גם אם הכין את התבשילים לפני ערב יום טוב, יכול להשתמש בהם בערב יום טוב לצורך 'עירוב תבשילין'.
ג. לצורך 'עירוב תבשילין' יש צורך בפת אפויה ובדבר מבושל, ושיעור התבשיל הנצרך הוא כזית [כ-30 גרם], ושיעור הפת לכתחילה כביצה [כ- 60-100 גרם], ולשם הידור המצוה יקח תבשיל חשוב, ופת שלימה. ויקפיד שיהיו דברים שלא יתקלקלו ולא יתעפשו עד כניסת השבת.
ד. העושה עירוב תבשילין בביתו, מועיל עירובו גם לאשתו ולבני ביתו.