שבת
ט"ז כסלו התשפ"ו
שבת
ט"ז כסלו התשפ"ו

חיפוש בארכיון

220. דיני שאר כלי המטבח, כ-כא

כ. שיש שנטרף, והונח עליו מאכל רותח, אם השיש בן יומו (כלומר, שנטרף בתוך עשרים וארבע שעות לפני הנחת המאכל הרותח), יש לקלף את המאכל.

לכתחילה אסור להניח על השיש הטרף קדירה חמה אפילו אם היא יבשה מלמטה, ובדיעבד אם הניחו, אין הקדירה נאסרת אפילו אם השיש בן יומו.

כא. דינים אלו שוים לענין בשר וחלב, שאם הניחו מאכל פרווה חם על שיש חלבי בן יומו (שהונח עליו מאכל חלבי חם או שנשפך עליו חלב חם מכלי ראשון), המאכל נעשה חלבי כדי קליפה. ואם המאכל היה בשרי, נאסר כדי קליפה.

וכן אין להניח לכתחילה קדירת חלב חמה על שיש בשרי גם אם הקדירה יבשה. עבר והניח, אין הקדירה והשיש נאסרים.

והמנהג להימנע מהנחת קדירת חלב אפילו צוננת על שיש בשרי.

https://2halachot.org/halacha/46-הלכות-דם-צליית-כבד-יז-יח-2