רביעי
כ"ז כסלו התשפ"ו
רביעי
כ"ז כסלו התשפ"ו

חיפוש בארכיון

הלכות ארבעת המינים, אתרוג, א-ד

א. הקונה אתרוג, יברר ויוודא שהאתרוג מזן שחזקתו שאינו מורכב, ושהוא כשר גם לאכילה כהלכה.

ב. יבדוק היטב שאין באתרוג חור, או נקב שלא הגליד, ופעמים רבות מצוי שהסוחרים עושים חור באתרוג [כדי לנקותו מנקודות שחורות] וקשה להבחין בכך, ולרוב השיטות האתרוג פסול גם בדיעבד ביום הראשון.

ג. יבדוק היטב שאין נקודה שחורה בחוטם האתרוג [כלומר, ממקום שמתחיל השיפוע כלפי מעלה לכיוון החוטם], וכן יבדוק היטב בחוטם שאין בלעטל'ך [-גלדי עלים] הבולטים ומורגשים במשמוש היד. שים לב: לשיטת הרמ"א, אם היתה נקודה שחורה בחוטם האתרוג הפוסלת את האתרוג, גם אם הסירו אותה והאתרוג לא נחסר, עדיין האתרוג פסול.

ד. הטוב ביותר הוא שיהיה פיטם לאתרוג. אם אין פיטם לאתרוג, יבדוק שמקום הפיטם הגליד, ויש גומא שקועה במקום הפיטם [שזה סימן שנפל בתחילת גדילת האתרוג, בעודו קטן].

https://2halachot.org/halacha/הלכות-ארבעת-המינים-אתרוג-יד-יז-2