לח. ביום טוב, מותר גם לתפור דברי מאכל, כגון עוף ממולא, ובתנאי שיהא מוכן חוט חתוך ומושחל במחט לצורך זה מערב יום טוב, ומותר לחתוך מה שנשאר מהחוט לאחר גמר התפירה, ואם אפשר – ישרוף את שארית החוט ולא יחתוך.
לט. אין איסור צביעה באוכלין, בתנאי שאיננו מתכוון לצביעת המאכל אלא רק לתיקון או שיפור טעמו. ולכן, מותר לתת תמצית תה, יין אדום או מיץ פטל לתוך מים, וכיוצא בזה. ונכון להימנע מנתינת חומר צובע לשם שינוי צבע המאכל בלבד, גם כשחומר זה עצמו נאכל. וכל שכן כאשר אין כל כוונה לאוכלו, כי אם ליפותו, כגון לצבוע מים שאינם עומדים לשתיה אלא לשם קישוט הבית. וגם אם כל כוונתו היא רק לתיקון הטעם או לשיפורו, טוב לכתחילה להכניס תחילה לכוס את החומר הצובע, כגון תמצית תה או יין אדום או מיץ פטל, ולמזוג את המים רק אחר כך.