ב. מפות שולחן: יש לייחד מפות שולחן נפרדות לחלבי ולבשרי, מפני שאם יניחו עליהם מאכל גוש חם או שישפך עליהם בשר או חלב חם מכלי ראשון הם נעשות בשריות (או חלביות), ובפעם הבאה אם ישפך מהמין ההפוך הם ייאסרו, ויש אומרים שגם אם לא נשפך כלל אין לעשות כן. וכן מי שיש לו גמ"ח מפות לשמחות, יש לו לברר האם השמחה חלבית או בשרית ולייחד מפות נפרדות.
בדיעבד, אם השתמש במפה אחת לחלב ולבשר, בדרך כלל אין הכלים והמאכל נאסרים, אבל המפה עצמה יכולה להיות טריפה [אם נפל בשר גוש חם או נשפך רוטב בשר חם מכלי ראשון ואח"כ חלב חם בתוך כ"ד שעות], ולכן אם יפול עליה מאכל חם, יש להסיר ממנו כדי קליפה.