שבת
כ"ג כסלו התשפ"ו
שבת
כ"ג כסלו התשפ"ו

חיפוש בארכיון

209. דיני שאר כלי המטבח, ה-ו

ה. מדיח כלים: מדיח כלים צריך להיות חלבי או בשרי ואין להשתמש במדיח אחד גם לכלים חלביים וגם לכלים בשריים.

ו. אם השתמש במדיח כלים לבשרי ולחלבי, הכלים כולם נאסרים, אלא אם כן הכלים היו בלי ממשות בשר / חלב, שאז יש להקל במקום שיש הפסד מרובה. אבל אם היו על הכלים שיירי בשר והדיחם במדיח חלבי או להיפך, המדיח נאסר אפילו במקום הפסד מרובה.

ודע, שאם מדיח נאסר, קשה מאוד להגעילו ולהכשירו, ובמקרים מסויימים אין אפשרות להכשירו.

https://2halachot.org/halacha/46-הלכות-דם-צליית-כבד-יז-יח-2