ה. בישל מאכל פרווה נוזלי, בתנור בשרי נקי בן יומו, והמאכל היה מגולה, ללא מכסה, יש להחמיר שהמאכל נעשה בשרי [אבל אין צריך להמתין אחרי אכילתו שש שעות]. אבל אם התנור אינו בן יומו, אף שלכתחילה אסור לבשל את המאכל הנוזלי בתנור הבשרי כדי לאוכלו עם חלב, מכל מקום בדיעבד לאחר שבישלו שם, מותר לאוכלו עם חלב.
ו. הרוצה לבשל מאכל פרווה נוזלי בתנור בשרי נקי אפילו בן יומו, יכול ללבן בליבון קל, דהיינו שיחמם אותו בחום הגבוה ביותר.
ולכן אם רוצה לבשל מאכל פרווה עם רוטב בתנור בשרי אפילו בן יומו, ורוצה שיהיה מותר לאכול את המאכל הפרווה הזה עם חלב, ינקה את התנור מכל שיירי שומן בשר, וידליק את התנור לחום הגבוה ביותר למשך מספר דקות, ולענין זה מספיק ליבון קל כזה.
שים לב! רק לענין זה מועיל ליבון קל, כיון שאין כאן איסור בלוע [אלא בשר, שמצד עצמו אינו דבר איסור].